اظهارات رینا امیری در مورد وضعیت زنان در افغانستان
نماینده ویژه آمریکا در امور زنان افغانستان، آغاز سال تحصیلی بدون حضور دختران را به عنوان یک واقعیت تلخ و ناخوشایند یاد نموده و اظهار میدارد که رفتار تبعیضآمیز طالبان علیه زنان افغانستان، آنها را در فقر و وابستگی نگه میدارد. رینا امیری اظهار داشته که جهان به خواسته لغو ممنوعیت آموزشی دختران توسط طالبان تاکید میکند.
در یک پیام منتشر شده در شبکه اجتماعی اکس، رینا امیری در تاریخ چهارم حمل این سال، بیان میکند که ادامه ممنوعیت آموزشی برای زنان و دختران افغانستان نشان از تخریب ظرفیت حداقل پنجاه درصد از جمعیت افغانستان دارد.
امیری دوباره تاکید میکند که این ممنوعیتها و محدودیتهایی که مانع راه زنان افغان میشود، منجر به وابستگی بیشتر افغانستان به کمکهای بینالمللی و افزایش مهاجرت اجباری خواهد شد.
با ورود سال تحصیلی سوم در افغانستان، زنگ مکاتب بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم به صدا درآمد. با وجود فشارهای مکرر جهان بر طالبان برای لغو ممنوعیت آموزشی و شغلی زنان، این گروه به مواقعه خود در این باره پایبند میماند.
آغاز سال تحصیلی بدون حضور دختران، باز هم واکنش بینالمللی را برانگیخته است. سازمان عفو بینالملل نیز از طالبان خواسته است تا مکاتب دخترانه را دوباره باز کنند و از تداوم ممنوعیت آموزشی دختران اجتناب کنند.
دفتر هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان نیز ممنوعیت آموزش دختران را به عنوان چیزی غیرقابل توجیه و آسیبرسان محکوم کرده است.
قبلاً، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل اعلام کرده بود که بر اثر تدابیر محدودکننده طالبان، ۸۰ درصد از دختران افغانستان از آموزش محروم شدهاند و بیش از دو و نیم میلیون دختر از ادامه تحصیل محروم شدهاند.