افغانستان در آستانه روز جهانی غذا با بحران اقتصادی و گرسنگی فراگیر روبرو است
در آستانه 16 اکتوبر، روز جهانی غذا، وضعیت اقتصادی و امنیت غذایی در افغانستان همچنان نگرانکننده است. سه سال پس از به قدرت رسیدن مجدد گروه طالبان، اقتصاد این کشور با چالشهای جدی مواجه است.
بر اساس گزارش وبسایت اقتصاد جهانی، نرخ رشد مرکب سالانه افغانستان از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ بیش از شش درصد کاهش یافته است. سازمان جهانی کار گزارش داده که نرخ بیکاری در این کشور به بالاترین حد خود رسیده و شرایط برای زنان به مراتب دشوارتر شده است.
سیاستهای گروه طالبان در منع اشتغال زنان، همراه با تأثیرات تغییرات اقلیمی، باعث محرومیت بسیاری از افغانها از کار و معیشت شده است. سازمان ملل متحد تخمین زده که عدم اشتغال زنان، سالانه یک میلیارد دالر به اقتصاد افغانستان ضرر وارد میکند.
گزارشهای بانک جهانی حاکی از کاهش شدید قدرت خرید مردم برای تهیه مواد غذایی است. سازمان جهانی نظارت بر گرسنگی هشدار داده که تا ماه اکتوبر، نزدیک به ۱۲.۴ میلیون افغان با ناامنی غذایی مواجه خواهند شد. وضعیت کودکان نیز نگرانکننده است؛ صندوق نجات کودکان گزارش داده که از هر ۱۰ کودک افغان، سه کودک با گرسنگی روبهرو هستند.
علیرغم ارسال ۳.۸ میلیارد دالر کمکهای مالی از دسامبر ۲۰۲۱ تاکنون، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال جاری ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک نیاز دارند.
#روز_جهانی_غذا #بحران_اقتصادی_افغانستان #امنیت_غذایی #کمک_های_بشردوستانه #حقوق_زنان_افغان